De eerste editie van Red Light Jazz wordt op zondagavond 6 juli feestelijk afgesloten met een heerlijk jazzdiner en bijpassend wijnarrangement in de prachtige Sint Olofskapel, in samenwerking met Restaurant Vermeer. Aansluitend gaan de tafels aan de kant en volgt een spectaculair slotconcert van New Cool Collective, ofwel ‘de koningen van de dansbare jazz’, met een mix van jazz, salsa en afrobeat. Kaarten kosten € 135,00 en kunt u HIER bestellen.

Vanaf de oprichting in 1993 pionierde oprichter Benjamin Herman en zijn New Cool Collective in de traditie van Dutch Jazz (Jazz music of The Netherlands). De groep werd daarvoor beloond met een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker. In 2013 mocht de groep twee Radio 6 Soul and Jazz Awards in ontvangst nemen (Beste groep en Beste live-act).

New Cool Collective speelde in de loop der jaren op de hipste podia, maar ook op pop- en rockfestivals als Roskilde en Lowlands.

Vorig jaar vierde New Cool Collective haar twintig jarig bestaan met het album Chin Chin, een plaat met uiteenlopende invloeden zoals crime jazz, burlesque, maar ook met de door New Cool Collective gemaakte filmmuziek voor Ari Deelder’s speelfilm Toegetakeld Door De Liefde. New Cool Collective won met deze filmmuziek een Gouden Kalf.

ncc

NEW COOL COLLECTIVE
Benjamin Herman – saxophone
David Rockefeller – trumpet
Willem Friede – keyboards/arranger
Leslie Lopez – bass
Joost Kroon – drums
Frank van Dok – percussie
Jos de Haas – percussie

Let op! Het jazzdiner en het concert vinden plaats in de Sint Olofskapel, Zeedijk 2a, te bereiken via NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72.

19:00 uur jazzdiner verzorgd door Restaurant Vermeer
21:00 uur concert New Cool Collective