RED LIGHT JAZZ CLUB NIGHT

Datum/Tijd
zaterdag 3 juni 2017 van 19:30 tot 03:00

Locatie: Sint Olofskapel | NH Barbizon Palace

Toegangsprijs: € 40,00 Buy Tickets
Deur open: 19:30

Jack Broadbent (UK)

De Red Light Jazz Club begint zaterdag 3 juni met een concert van de fantastische slide-gitarist Jack Broadbent (UK), die in 2014 nog als straatmuzikant speelde op de Majoor Bosshardtbrug over de Oudezijds Achterburgwal. Een YouTube-filmpje van dat optreden middenin het Red Light District van Amsterdam zorgde voor zijn doorbraak. Afgelopen jaar stond Jack op vele internationale festivals waaronder Montreux Jazz. En nu staat hij op Red Light Jazz.

Aanvang concert Jack Broadbent: 20.30u (tot 21.30u)

 

Jan Akkerman

Na het soloconcert van Jack Broadbent volgt een optreden van de bekendste gitarist van Nederland: Jan Akkerman. In de jaren zeventig werd Jan door het Engelse muziektijdschrift Melody Maker al uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld. Op 24 december jl. vierde Akkerman in de Melkweg zijn 70-ste verjaardag. “Naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter,” zegt de gitarist over zijn tweede jeugd. Nog altijd behoort Jan Akkerman bij de beste gitaristen. Jazz, rock, blues of klassiek, Jan tovert het allemaal moeiteloos uit zijn snaren.

Jan werd in 1946 op het Waterlooplein geboren. Om de hoek was het Red Light District. Daar hoorde hij alle soorten muziek: jazz, rock ‘n’ roll maar ook Johnny Jordaan en Tante Leen. Het wallengebied was voor hem een grote inspiratiebron. Daarom mag Jan niet ontbreken op de gitaareditie van het Red Light Jazz Festival.
Jan Akkerman

Aanvang concert Jan Akkerman: 22.00u (tot 23.00u)

 

Hans Dulfer 

Na Jan Akkerman zal Red Light Jazz-ambassadeur en jazz-icoon Hans Dulfer het podium betreden, met in zijn band supergitarist Jerôme Hol. De Hans Dulfer Electric Band, die voor deze gelegenheid in een speciale bezetting speelt, zal niet eerder stoppen tot de gehele Olofskapel aan het dansen is.
Hans Dulfer

Aanvang concert Hans Dulfer: 23.30u (tot 00.30u)
DJ Maestro

Tot 03.00u ’s nachts valt te genieten van spectaculair entertainment onder begeleiding van stevige jazzbeats van DJ Maestro.

Aanvang DJ Maestro: 00.30u (tot 03.00u)

 

De voorverkoop van dit evenement is gestart.
Buy Tickets