FLORIS KAPPEYNE TRIO (official opening)

Datum/Tijd
maandag 1 januari 2018 van 14:00 tot 15:00

Locatie: Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

Toegangsprijs: Gratis

Floris Kappeyne van de Coppello (1995) begon op jonge leeftijd met piano spelen. Thuis werd er alleen maar jazz gedraaid en Floris vond het geweldig. Zijn eerste pianospel was quatre-mains met zijn vader, waarbij Floris de baslijn leerde spelen van de blues. Zijn eerste echte muzieklessen kreeg hij in Singapore, waar hij van zijn eerste tot zijn achtste jaar heeft gewoond. In Nederland heeft Floris vervolgens pianolessen gehad van Peter Beets en Tilmar Junius. Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij bij Karel Boehlee, Rob van Bavel en Harmen Fraanje.

Op veertienjarige leeftijd won Floris een tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2010, gevolgd door een eerste prijs in 2012. Later dat jaar trad hij op in het VPRO televisieprogramma “Vrije Geluiden”.

Sinds de zomer van 2015 wordt Floris ondersteund door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds door hem een vleugel te lenen, waarop hij op zijn studentenkamer in Amsterdam kan studeren.
Floris Kappeyne Trio
Het Floris Kappeyne Trio werd door Floris opgezet in 2015. Bestaande uit drie Prinses Christina Concours winnaars (2012) heeft het trio de afgelopen jaren het publiek in binnen- en buitenland verrast met moderne vertolkingen van klassieke jazz standards. Het trio heeft ondertussen stappen gezet naar een authentieker geluid, door het vermengen van de bekende klanken geïnspireerd door het McCoy Trio uit het begin van de jaren ’60, Senegalese sabar ritmes en abstracte muzikale concepten uit de moderne klassieke muziek.

Vorig jaar won het Floris Kappeyne Trio, tijdens het Red Light Jazz Festival, de Gigstarter Jazz Talent Award 2016. Onderdeel van het prijzenpakket was onder meer een optreden op Red Light Jazz 2017 en een platendeal bij een écht jazzlabel.
Floris Kappeyne Trio
Vrijdag 2 juni 2017 verschijnt het debuutalbum van het Floris Kappeyne Trio op Challenge Records International. Dezelfde dag opent het jonge talentvolle trio om 14.00u in de lobby van NH Collection Barbizon Palace, onder toeziend oog van stadsdeelvoorzitter Boudewijn Oranje, de vierde editie van het Red Light Jazz Festival.

Het Floris Kappeyne Trio bestaat uit:
Floris Kappeyne: piano
Tijs Klaassen: bas
Wouter Kühne: drums

Website: www.floriskappeyne.com