BRUUT!

Datum/Tijd
vrijdag 2 juni 2017 van 15:00 tot 16:00

Locatie: Theater Casa Rosso

Toegangsprijs: Gratis

BRUUT! mengt Hammond-geluiden, hard grooves, jazzy vibes en surfrock uit de sixties tot een uiterst dansbare mix. Daarmee laat BRUUT! haar publiek dansen, zweten en schreeuwen van opwinding, van Nagasaki tot aan de West-Friese eilanden. En op vrijdagmiddag 2 juni op de Amsterdamse Wallen in het wereldberoemde Casa Rosso Theater.


fotografie © Fred van ’t Slot

In de loop der jaren bracht de band achtereenvolgens de volgende swingende albums uit: “BRUUT!” (2012), “Fire” (2013) en “Mad Pack” (2015). De laatstgenoemde plaat leverde de groep een Edison nominatie op. In 2016 werd BRUUT! door het glossy mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot ‘Best Geklede Band’.

Hun allernieuwste album heet “Superjazz” (2017) en is net zo divers als de muziek die de leden van BRUUT! inspireert. De kwalificatie waarmee de band de afgelopen jaren al zo vaak is getypeerd, wordt helemaal omarmd op het nieuwe album. BRUUT! is veel meer dan jazz. BRUUT! is superjazz!

Quote:
‘Met name bij live-optredens, zowel voor popliefhebbers als voor jazzfanaten, spat het speelplezier van deze energieke groep af.’ (Nederlands Dagblad)

BRUUT! bestaat uit:
Maarten Hogenhuis – sax
Folkert Oosterbeek – hammond
Thomas Rolff – contrabas
Felix Schlarmann – drums

Website – www.bruutmusic.com

Videos