BL3NDER ft. DEF P

Datum/Tijd
zaterdag 3 juni 2017 van 15:00 tot 16:00

Locatie: Theater Casa Rosso

Toegangsprijs: Gratis

Is het nou Def P met een jazztrio of het Bas van Lier-Trio en Die Ene bekende Rapper van Osdorp Posse? Hoe je er ook tegenaan kijkt, het laatste vormt de afkorting “BL3NDER” en treffender kun je dit bijzondere muzikale collectief niet in één woord samenvatten.

Hoewel de band in haar huidige bezetting geen trio meer is, past het getal 3 nog altijd prima in de bandnaam vanwege de drie hoofdingrediënten die hier tot een smakelijke shake “geblenderd” worden: hiphop, rock en jazz.

Terwijl Bas van Lier (piano en Hammond-orgel) en Erik Kooger (drums) een soepel jazzy ritme neerleggen funkt gitaarvirtuoos Jerôme Hol hier volledig op los of versterkt hij de breaks met een portie stevige rock. De hiphop-invloeden komen van DJ Daan die hier nog stampende beats of opzwepende scratches aan toevoegt. Dit dampende muzikale gerecht wordt vervolgens overgoten met een smeuïge rapsaus van Def P die hier zijn spitsvondige woordspelingen aan toevoegt.

Omdat al deze ervaren ouwe rotten in het vak niet vies zijn van een potje jam is geen enkel optreden van BL3NDER exact hetzelfde. Kortom, een liveband die je meesleept in een wervelende show vol verrassingen. O ja, er komt een nieuw album aan waar de mannen van BL3NDER op zaterdagmiddag 3 juni in Casa Rosso de eerste nummers ten gehore gaan brengen. Een primeur!

Bezetting:
Def P – rap
Bas van Lier – toetsen
Jerôme Hol – gitaar
Erik Krooger – drums
DJ Daan – beats & scratches
BL3NDER ft. DEF P
Website: www.bl3nder.nl