Robin Nolan Trio


Robin Nolan Trio
De fantastische gitarist Robin Nolan reist de wereld rond met een gitaar over zijn schouder. Nolan werd in 1968 geboren in Vietnam en trok vervolgens met zijn ouders de wereld over. In Hongkong liet zijn vader, zelf gitarist, hem kennismaken met de gitaar; daarna verhuisde Robin naar Engeland en volgde opleidingen in Leeds en in Londen.

Toen Robin in 1991 het jaarlijkse Django Reinhardt Festival in Samois-Sur-Seine bezocht, raakte hij in de ban van de Gypsy Jazz. Begin jaren negentig werd zijn enthousiasme voor de Gypsy-cultuur in Engeland niet gedeeld. Op zijn kamer in Londen maakte Robin opnames die hij op zo’n honderd cassettes zette. Met die tapes en enkele bevriende musici reisde hij in een volkswagenbusje naar het vrijere Amsterdam en begon als straatmuzikanten te spelen op het Leidseplein.

Inmiddels is Nolan een internationaal gerespecteerde autoriteit op het gebied van d Gypsy Jazz. Hij trad op in het Lincoln Center, op het Montreal Jazz Festival, het Toronto Jazz Festival, DjangoFest en op vele andere podia, maar heeft Amsterdam nog steeds als thuisbasis.

Samen met saxofonist Benjamin Herman bracht Nolan eind 2015 de EP Swing De Paris uit, als ondersteuning van een gezamenlijke tournee. In zijn eigen Robin Nolan Trio speelt hij samen met zijn broer Kevin Nolan op ritmegitaar en Arnoud van den Berg op bas. Het Robin Nolan Trio is live te zien op het Red Light Jazz Festival. Zij treden zondagmiddag 4 juni op in het sfeervolle Kapitein Zeppos waar het trio eerder dit jaar speelde tijdens het Gypsy Jazz Festival.

Bezetting:
Robin Nolan – lead gitaar
Kevin Nolan – ritme gitaar
Arnoud van den Berg – bas

Gratis toegang

Website: robinnolanmusic.com

Red Light Jazz optredens:

  • Geen evenementen in deze categorie