Montis Goudsmit Directie


Montis, Goudsmit & Directie
Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie met elkaar delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyril Directie tegen. Dat bleek in de praktijk een absolute killer combi, dus werd het tijd om vaker samen het podium te bestijgen. Zo ontstond in 2016 het trio Montis, Goudsmit & Directie.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove is Anton Goudsmit natuurlijk de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord, die in 2015 op Red Light Jazz speelde. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief de (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. In 2010 won Anton de VPRO/Boy Edgar prijs. Drummer Cyril Directie is ook geen onbekende in het Nederlandse muzieklandschap. Onlangs gaf hij heel Nederland nog drumles tijdens een uitzending bij DWDD maar hij is toch vooral bekend vanwege zijn spel bij onder meer Hans en Candy Dulfer, New Cool Collective, Kane, Total Touch, The Postmen en vele andere succesvolle acts.

Op zaterdag 3 juni geven Montis, Goudsmit & Directie, in het kader van het Red Light Jazz Festival, een speciaal concert in de vertrouwde Cotton Club.

Montis, Goudsmit & Directie zijn:
Frank Montis: toetsen
Anton Goudsmit: gitaar
Cyril Directie: drums

Website: https://www.frankmontis.com/montis-goudsmit-directie-hammond-trio/
Montis, Goudsmit & Directie

Red Light Jazz optredens:

  • Geen evenementen in deze categorie