Jurgen Burdorf


Jurgen Burdorf Band
Op 19 maart 2017 verscheen Straight Up Guitar, het nieuwe album van gitarist Jurgen Burdorf (1980). Het is, na het debuut Opening Lines (2016), het tweede album van Jurgen onder eigen naam. Alle composities zijn van zijn hand.

De muziek van de Jurgen Burdorf Band is energiek, aards en broeit onder de oppervlakte. Toegankelijk en altijd met een stevige groove. Jurgen is liefhebber van allerlei soorten muziek en dat hoor je in zijn composities terug. Zo zijn er invloeden van jazz, roots, rock en een vleugje Oost-Europese volksmuziek te horen. Met name live is er veel ruimte voor improvisatie. Dat is niet verwonderlijk, want Jurgen rekent bands als Little Feat en The Allman Brothers Band tot zijn voorbeelden.

In 2015 begon Jurgen, tot dan toe werkzaam als freelance gitarist, te schrijven aan wat zijn debuutalbum Opening Lines zou worden. Het album verscheen in 2016 en werd enthousiast ontvangen. Zo schreef Rootstime.be: “Burdorf is niet alleen een technisch begaafd gitarist met ook nog eens een lekker geluid, maar hij heeft ook 10 knappe composities geschreven met veel afwisseling en welluidendheid.” Met het repertoire van Opening Lines, speelde de band in 2016 oa op Jazz In Duketown in Den Bosch.

Toen Jurgen op tienjarige leeftijd voor het eerst Mark Knopfler hoorde, besloot hij gitaar te gaan spelen. Andere gitaarvoorbeelden zijn Bill Frisell, Steve Lukather en Eef Albers. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar heeft zich nooit blindgestaard op één stijl. Nu kan hij al zijn invloeden laten klinken in zijn eigen stukken, gespeeld door zijn eigen band en staat hij aan het begin van een mooi avontuur! Vrijdagavond 2 juni, de eerste dag van Red Light Jazz 2017, is de Jurgen Burdorf Band te bewonderen in Hotel Torenzicht. De band bestaat naast Jurgen op gitaar, uit toetsenist Erik Smans, bassist Hugo den Oudsten (Shirma Rouse, Sabrina Starke) en drummer Willem Smid (Saskia Laroo, Amsterdam Saints, Og3ne). Toegang is gratis!

Kijk voor meer informatie over deze uitstekende gitarist op de website van Jurgen: www.jurgenburdorf.nl

Red Light Jazz optredens:

  • Geen evenementen in deze categorie