Conrad Herwig (USA)


De New Yorkse trombonist Conrad Herwig (USA) staat bekend als een van ‘s werelds meest complete jazzmusici, zowel wat betreft zijn optredens als op het gebied van jazzeducatie. Na het overlijden van de fenomenale Bob Brookmeyer in 2011 is Herwig wel eens gekscherend aangeduid als ‘de beste trombonist die nog leeft’. Herwig speelde bij Miles Davis en Joe Henderson en speelt tegenwoordig veel Latin muziek met pianist en Grammy winnaar Eddie Palmieri. Dat zijn grote namen in de jazzwereld.
Conrad Herwig (USA)
Behalve optreden en lesgeven is Herwig ook actief als componist en arrangeur. Hij heeft 20 soloalbums op zijn naam staan en werkte mee aan zo’n 200 opnamesessies met bekende jazzartiesten zoals Tito Puente, Frank Sinatra, Joe Lovano, Tom Harrell en vele anderen.

De eveneens in New York woonachtige Nederlandse bassist Joris Teepe, haalde Herwig over om in de week die eindigt met Red Light Jazz een masterclass te geven op het Conservatorium in Groningen waar Teepe werkzaam is. Teepe is deels ook woonachtig in Amsterdam. Een optreden op het Red Light Jazz Festival kon daarom niet uitblijven. Bij concerten van Herwig staat de tent regelmatig op zijn kop, waarbij iedereen danst en meeklapt. Dat zal op vrijdagavond 2 juni in Winston niet anders zijn. Behalve Conrad Herwig op trombone bestaat de band die avond uit Joris Teepe (bas), Rob van Bavel (piano) en Marcel Serierse (drums).

Meer informatie over Conrad Herwig is te vinden op zijn website: www.conradherwig.com.

Red Light Jazz optredens:

  • Geen evenementen in deze categorie