André Vrolijk


25 jaar geleden overleed Neerlands grootste accordeonist op 80-jarige leeftijd in zijn geliefde Amsterdam. Johnny Meijer wordt unaniem beschouwd als virtuoos op zijn instrument. Johnny speelde zowel volksmuziek, popmuziek als jazz. In 1953 én 1954 werd Meijer wereldkampioen en daarmee ‘Koning van de Accordeon’. Sinds 1996 staat een beeld van Johnny Meijer op de Elandsgracht, ook wel het Johnny Jordaanplein genoemd.
Johnny Meijer
De in 1962 geboren Amsterdammer André Vrolijk is alweer 4e achtereenvolgende generatie beroepsaccordeonisten. André is dé ideale vertolker van het repertoire waarmee Johnny Meijer roem heeft verworven. Net als Johnny speelt André diverse stijlen waarbij hij altijd zijn eigen ‘geluid’ behoudt.
Andre Vrolijk
Op 4 juni 2017 brengt André met zijn combo in de prachtige Amsterdamse Academische Club (AAC) een ode aan meesteraccordeonist Meijer. En dit alles onder de vlag van het Red Light Jazz Festival.

André doet dit optreden met niemand dan toetsenist Jean Louis van Dam, bassist Edwin Corzilius, percussionist Jeroen de Rijk en de beroemde drummer John Engels. Jean Louis is de kleinzoon van André’s grote leermeester Coen van Orsouw, en is net als Edwin Amsterdammer in hart en nieren. De trommelende Hagenezen John en Jeroen leven al zo lang in Amsterdam, dat het eveneens échte Amsterdammers zijn geworden.

Het optreden in de Amsterdamse Academische Club gaat vergezeld van origineel beeldmateriaal van Johnny Meijer waarbij het combo van André de muziek van Johnny live vertolkt. We zien onder andere zwart/wit beelden van Meijer uit de 50-er jaren voorbij komen met een nog jonge John Engels op drums.

In 2014 is deze show al eens uitgevoerd in een uitverkochte De Rode Hoed. André Vrolijk en zijn combo zijn vereerd om wederom een ode te brengen aan Johnny Meijer op een historische plek in ‘Mokum’!

Red Light Jazz optredens:

  • Geen evenementen in deze categorie